Privé-lessen

Voor wie:

Voor iedereen vanaf 7 jaar is het mogelijk om privélessen te volgen.

Als je 7 a 8 jaar bent, en je hebt minimaal 5 privélessen gevolgd bij Manege Hoeve Versteeg, mag je doorstromen naar de (halve ) teamlessen !

Instromers / indicatie  :

Privéles doen we ook , als je al gevorderd bent , dus elders hebt gereden of het is een poosje geleden, dat je gereden hebt. Wij kunnen kijken vanuit een privéles ,welke paard(en) en of pony (s) bij je passen en niet onbelangrijk , welk(e) groepsles waar je eventueel in zou kunnen stromen.Hoe werkt de les:

In de privélessen wordt de basis van het paardrijden geleerd. Belangrijke onderdelen van de lessen zijn het sturen, de controle over de pony en het creëren van de rijvaardigheid. 

Hierbij wordt veel aandacht gegeven aan het lichtrijden, het fysiek meebewegen met het ritme van de pony. Deze les is behoorlijk intensief, daarom hebben we de lesduur op 30 minuten gesteld.Belangrijk:

 Tijdens onze lessen wordt er individueel gelest. Dit betekent dat er niet meerdere leerlingen achter elkaar aan rijden. Zo zorgen we er voor dat een leerling zelf de controle  en vaardigheid over het paard of de pony krijgt en dat het paard niet uit gewoonte maar achter zijn of haar voorganger aanloopt.

Vooraf wordt het paard geborsteld en opgezadeld. In de praktijk duurt een les daarmee bijna een uur.

Wanneer:

Privélessen kunnen in overleg worden ingepland. Bel daarom gerust of kom even langs stuur even een mailtje, kan ook .