Welkom

       

Veiligheidstips


VEILIGHEID

Onze manege vindt het veilig en verandwoord paardrijden erg belangrijk. Daarom hebben wij voor U een aantal belangrijke adviezen over uitrusting, lessen regels op een rijtje gezet.Volgt U deze adviezen op, zodat U ongevallen kunt voor komen en meer kunt genieten van de paardensport!

VEILIGHEIDSHELM/ CAP

Wanneer er een preventieve maatregel van belang is, dan is het wel het dragen van een veiligheidshelm, deze moet voorzien zijn van de CE-markering en het

EN 1384-teken. Dit hoofddeksel heeft een harde schaal en een gesloten kinband voorzien van een veiligheidssluiting.

RIJKLEDING,

Ook het dragen van kleding spelen veiligheidsaspecten een rol. Zo voorkomen goede

laarzen dat de laars bij een eventuele val in de stijgbeugel blijft vastzitten.

DRAAG DAAROM ALTIJD:

Rijlaarzen die een goede beenligging bevorderen en de nodige bescherming bieden.

Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak, of jodhpurlaarsjes met chapsen let op een goede pasvorm. Kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermt. De kleding moet voldoende bewegingsvrijheid bieden maar niet met alle winden meewaaien. Onderkleding en met de broek moeten glad aansluiten, omdat plooien vervelend kunnen inwerken op de huid. Draag te paard een echte rijbroek.

Ps : beint met net met paardrijden en U weet nog niet zeker of U hier in door zet. Mag een strakke legging broek. Laarzen met geen ritssluiting aan de binnenkant, met een klein hakje. 

PAARDRIJLESSEN,

Les nemen is zeker bij paardrijden heel belanrijk. Een paard is een levend wezen. U moet goed weten hoe U met hem om moet gaan, wilt U de kans op ongevallen zoveel mogelijk beperken. En hoe U met een paard om gaat leert U , naast gewoon paardrijden, tijdens de lessen. Goede gediplomeerde instructeurs zijn een voorwaarde voor verantwoorde lessen.

REGELS,

Bij iedere manege gelden regels. Onze huisregels, de regels voor de rijbaan en de regels voor het buitenrijden kunt U lezen op de diverse posters en in de diverse folders.

MELD GEZONDHEIDSKLACHTEN,

Wanneer U kampt met bepaalde gezondheidsklachten dan is het goed dat ons

personeel/ onze instructeurs hiervan op de hoogte zijn.

In geval van nood weten zij hoe te handelen.

Hebt U nog vragen stel ze gerust.

TEN SLOTTE : Wees OP tijd. Minimaal 1 kwartier voor lesafspraak aanwezig zijn om je zadel klaar te leggen en te borstelen.