Welkom

       

MANEGERUITER KAMPIOENSCHAP 2020-2021

Manege & Ruiter Bond

De wedstrijd gaat gewoon door! 

Het is toegestaan om met één combinatie tegelijk in de bak te rijden. 

Manege & Ruiter Bond organiseert in samenwerking met We All Ride kampioenschappen! Je neemt het dus op binnen jouw klasse tegen ruiters van andere maneges die zijn aangesloten bij Manege & Ruiterbond. 


Iedereen mag mee doen, mits je los kunt rijden. Geen extra bezoekers !


Hoe werkt het?
Vanwege het Corona virus vinden de kampioenschappen online plaats. Het proefje dat je rijdt wordt opgenomen en opgestuurd naar We All Ride. Het proefje wordt voor je gefilmd en ook voor je opgestuurd. Nadat alle proefjes gereden zijn ontvang je van We All Ride een inlog waarmee je je score kunt inzien. Dit is een levend scorebord en iedere wijziging is direct te zien, hou dit dus goed in de gaten! Je kunt hierin ook de video van je proefje in terug zien en je kunt er het protocol in terugvinden.

De beste twee uit elke categorie van elke manage gaan door naar de finale. In de finale gebeurt precies hetzelfde en zo is er uiteindelijk in iedere categorie een kampioen!

De categorieën zijn als volgt:

- Cat 1: D1 t/m D3 (zonder galop)
- Cat 2: D4 t/m D7
- Cat 3: D8 t/m D11
- Cat 4: D12 t/m D20
- Cat 5: Volwassenen

Wil je meer weten? Lees het hier


Wanneer rijden we de proefjes?

- Dinsdagavond 22 december
- Maandagmiddag 28 december 12:00 tot 17:00

Geef je via de startlijst in het menu op!

De proefjes
Wat zijn de kosten?

Het kost : 1 les van je kw en 7,= los , voor afdragen voor de jurybond en filmen

Of : 22,= per persoon , inclusief 7,= ( voor de bond )


verwerken en opsturen van het filmpje en €7,- afdracht aan de Manege & Ruiter Bond.

Losrijden :

Je rijdt 15 minuten los, daarna rij je je proefje ! 

Startlijst :

Komt hier op deze pagina , als ik meer aanmeldingen krijg ! 

Belangrijke informatie:

- NA DE WEDSTRIJD: Het is belangrijk dat je direct na de proef vertrekt i.v.m. Corona maatregelen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je eerst je paard/pony verzorgt en je spullen opruimt. 

- PRIJSUITREIKING: Er is geen prijsuitreiking, je kunt je score in de gaten houden d.m.v. het scorebord waarvoor je een inlog ontvangt. 

- INVLECHTEN: Bij het aanmeld formulier vragen wij of je zelfstandig in kunt vlechten. Zodra alle aanmeldingen binnen zijn, kijken wij wie welk(e) paard/pony in kan vlechten en laten we je weten hoe laat je hiervoor aanwezig moet zijn. 

- PASPOORT: Neem je paspoort mee!

- STARTGELD: Het startgeld moet betaald worden VOOR de wedstrijddag.

- TIJDEN: De startlijst komt op de website te staan. Let op: De avond voor de wedstrijd kun je de definitieve startlijst op de website vinden.

- STILTE: Graag stilte langs de bak. Buiten of in de kantine mag er wel gepraat worden, langs de bak mag alleen gekeken worden. De video's moeten in stilte opgenomen kunnen worden.

- VERZORGING VAN DE RUITER: Iedereen is verplicht net zo als in de lessen een goedgekeurde veiligheidshelm/cap te dragen. Paardrijlaarzen (of chaps) zijn ook verplicht. Als je lang haar hebt, dan draag je dit in een haarnetje. Het landelijke tenue is vanaf D4 VERPLICHT. Dit houdt in dat je een witte rijbroek, een zwart rijjasje, een witte plastron en witte handschoenen draagt. Start je onder de D4? Dan mag je ook een zwarte sweater/trui aan en met handschoenen starten.

- BEUGELRIEM GAATJES: Onthoud je beugelriem gaatjes VOOR je wedstrijd.

- BEOORDELING: Bij D2, D4 en D6 moet je een theorie-examen afleggen. Alles staat op de website van Manege & Ruiterbond. Je kunt hier gratis de proeven en daarbij horende theorie downloaden. Na je gereden proef kun je naar het secretariaat/kantoor komen om je theorie examen af te leggen.

- PAARD KEUZE: Je mag maar twee wedstrijden achter elkaar met dezelfde pony mee doen. Daarna moet je de wedstrijd op een andere paard/pony rijden. Het kan ook zijn dat je bij je tweede keus wordt ingedeeld, dit om te voorkomen dat een paard/pony te veel moet lopen. De looptijden worden verdeeld over de pony's/paarden. 

- IN DE RING: De binnenbaan waar de wedstrijd is noemen we een ring. Je komt binnen en dan mag je over de hoefslag draven, afhankelijk van je niveau mag je ook losrijden. Zodra het startsein gegeven wordt aan de voorlezer mag je beginnen met de proef en begint de voorlezer ook met lezen. Normaal moet je vanaf D4 (dus ook D4) moet je voor een eigen voorlezer zorgen, vanwege de maatregelen zorgen wij dit keer voor een voorlezer. Je hoeft dus niet voor een eigen voorlezer te zorgen. Nadat je proef klaar is, verlaat je in stap de rijbaan en ondertussen komt de volgende binnen.

- LOSRIJDEN: Bij een proef met galop mag er voor 7 minuten losgereden worden. Bij een proef zonder galop mag dit niet, wel wordt er door ons voorgelezen zodat we kleine aanwijzingen kunnen geven. 

- STALLING: Paard/pony stallen tijden de wedstrijddag is €5,- p.p.

- WEDSTRIJD SJABRAKJE EIGEN PAARD/PONY: Je kunt voor €2,- een wedstrijd sjabrakje huren voor eigen paarden/pony's.Aantal winstpunten nodig  om over te gaan : 

D1             2 winstpunten

D2             2 winstpunten              & Theorie          ( kost 2,= extra voor diploma)

D3             2 winstpunten

D4               3 winstpunten      & Theorie          ( kost 2,= extra voor diploma)

D5              2 winstpunten

D6              2 winstpunten          & Theorie         ( kost 2,= extra voor diploma)

D7              2 winstpunten

D8              3 winstpunten         & Theorie          ( kost 2,= extra voor diploma)

D9               2 winstpunten

D10              2 winstpunten

D11             2  winstpunten

D12              3 winstpunten

D13             2 winstpunten   

D14             2 winstpunten

D15              2 winstpunten

D16             3 winstpunten

D17             2 winstpunten 

D18              2 winstpunten

D19             2 winstpunten

D20             3 winstpunten