Welkom !

       

Nieuwsbrief Manege Hoeve Versteeg mnd.Augustus & Sept. `18

Goedendag Lieve Mensen.

Leuk dat u tijd en aandacht hebt om deze nieuwsbrief te lezen, van onze manege, ik zal proberen om 1 x in de twee maanden een nieuwsbrief op te zetten.

 

Zomervakantie ;

Let op : 1 augustus gaat het nieuwe kwartaal in, de lessen die nog niet opgereden “komt “ te vervallen.

Degene die al een poosje rijden weten het al, vanaf maandag 16 juli tot 27 augustus. Is het per keer opgeven ! Ik zal op de web-site vermelden wanneer en hoe laat er lessen zijn.  Je kan dan door middel van een berichtje opgeven dat je mee wilt lessen. Het zal wel eens gebeuren dat er nivo verschil is. Tja dat is juist misschien leuk aan de zomervakantie lessen. Graag wil ik voor de schoolweek voor  27 augustus een bevestiging van jou dat je weer wilt komen lessen. Je hebt voorrang op het plekje wat je had voor de vakantie . Alleen voor mij zijn dan de meeste wijzigingen . Andere lesrooster , baantje, etc. Dus er veranderd dan het meeste kwa nivo en lestijden na de zomervakantie. Ik heb al een  ( globale lesindeling gemaakt op de site . Je kan hem al bevestigen als je wilt   ( vraagtekens gaan dan weg)

 

Ponykampen

Degene die op ponykamp gaan , heel veel plezier, en onze  ( wedstrijd Ponykamp 23 & 24 juli heb ik nog plaats. En het Ridder ponykamp 30& 31 heb ik ook nog ruimte , je kan nog opgeven ! 

Verven De kozijnen van de manege aan de voorkant en achterkant is het heel hard nodig om weer geverfd te worden. Vind je het leuk om te doen of je wilt ons helpen ? Stuur even een apje of berichtje . Want vele handen maken licht werk !

 

Team middag

29 augustus is de eerste team middag . De reden van een team middag is : dat kinderen het nog heel lastig vinden als ze uit de privélessen komen om dat zelf  het paard/pony op te zadelen.  Team middagen zijn bedoeld om , extra aandacht bv : pony uit de wei te halen, hoeven uitkrabben , algemene verzorging. Zelf op kunnen zadelen. Ik zal ook verloop van tijd ook diploma`s uitreiken als ze een onderdeel beheersen. Hebben ze de 5 diploma`s behaald ? Mogen ze doorstromen naar de groepslessen . ( behalve als je al groepslessen hebt gereden ). Vind je het leuk om in de teamlessen te blijven is dat natuurlijk helemaal goed. Niet alleen de verzorging komt aan bod, er wordt ook gereden. Maar veel gevarieerder, in het land rijden, buiten rit, springles , voltige . etc.  Team middag duurt ook 2 ½  uur. Wil je opgeven voor team middag , kan dat ! Ik heb al een globale indeling op de site ( tweede kopje )

114.00 tot 16.30 . In principe kost hetzelfde als een kwartaalkaart , alleen de eerste woensdag van ieder kwartaal gaat het niet door ! De les kan niet ingehaald worden.

Open Dag Manege zaterdag 22 september 2018 

Op deze zaterdag wil ik graag een open dag houden. Tijden ben ik nog niet helemaal uit. Maar zat aan 12.00 tot 16.00 te denken. Met daarin demo`s ( misschien weet je zelf iets leuks) .

Workshop in de kantine , rondjes rijden met pony`s paarden voor de kinderen. Kantine open met lekkere tosti`s en friet etc. Als je zelf een idee hebt of je kan die middag mij komen helpen. Hoor ik het graag ! 

Eerst week van het kwartaal :

De eerste (volle) week van ieder kwartaal , gaan de groepslessen en teamlessen NIET door. Maandag 5 november tot en met vrijdag 9 november. Zaterdag gaan wel de groepslessen en alle andere lessen wel door. Er zullen wel privelessen zijn woensdag middag. 

De groepsles die niet door gaat, mag je natuurlijk verder in het kwartaal inhalen. Je mag hem ook in het kwartaal ervoor in halen.

Vrijrijden.

September , oktober en november ( behalve 1st. week in november)

Iedere schoolweek op donderdag van 16.00  tot 17.00 is er gelegenheid om vrij te rijden. Als je D6 of hoger bent, en je kan op teminste 3 verschillende paarden / pony`s rijden. En zelfstandig op en af zadelen. Mag je ook je les hiermee inhalen.(bij het begin wil ik best wel even helpen ) En ik ben wel aanwezig , alleen geef ik dan geen les. Is misschien heel fijn om lekker voor je zelf te rijden, met de opbouw en afbouw zoals je geleerd hebt met lessen. 

Tenslotte ,

Als er nog vragen zijn , of er is iet niet duidelijk. Hoor ik het graag.

Ik wens jullie een hele fijne vakantie  Groetjes Agnes en familie