Welkom !

       

Nieuwsbrief Manege Hoeve Versteeg mnd.Augustus & Sept. `18


Goedendag Lieve Mensen.

Leuk dat u tijd en aandacht hebt om deze nieuwsbrief te lezen, dit is de tweede nieuwsbrief. 

Veel plezier met lezen  ! 

Als er suggesties zijn of ideeën , hoor ik het graag.  


Zomervakantie :

Zomervakantie zit er weer ( jammer genoeg) op. Ik hoop dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Zelf heb ik ook een ontzettende fijne vakantie gehad. Misschien dat het daar door komt, want ik heb veel nieuwe ideeën bedacht .

Luister maar...………………..


Indeling van de lessen:

Weet niet hoe het komt, maar dit jaar gaat het indelen van de lessen erg moeizaam. Juist zitten de lessen heel vol, of er dreigen juist ook lessen weg te gaan wegens te weinig animo. Kinderen krijgen nu pas hun rooster of kinderen krijgen een baantje op zaterdag. 

Noem maar op. In ieder geval zal de eerste twee weken van de school . bij mij nog een beetje rommelig zijn . En ik probeer ook lessen open te houden ,ook al zijn er geen 5 leerlingen gepland, zodat alle leerlingen de tijd krijgen om hun les van de vakantie in te halen, En dat je bij kan blijven met lessen.

Meestal is het na twee weken alles weer op zijn plek beland !


Automatische incasso :

1 augustus was het nieuwe kwartaal ingegaan . Begin van (manege) kwartaal laat ik de biks vrachtwagen komen om de silo met biks te vullen. De rekening moest ik 9 augustus betalen. ( automatische incasso) . Helaas was er op dat moment 12 kwartaalkaarten overgemaakt ,  en er zijn ongeveer 55 mensen met een kaart. Ik heb de biksboer gebeld om te vragen  of ik niet later mocht betalen. Ik kon ook niet vertellen tegen die beste mijnheer wanneer ik hem wel kon betalen.

 U begrijpt dat ik het een hele vervelende telefoontje vond. Daarom heb ik besloten om per 1 februari 2019 over te gaan op automatische incasso. Moet nog uitvinden hoe het allemaal in zijn werk gaat. Dus meer info volgt ! Het is nu 25 augustus en nog niet iedereen heeft de kaart betaald. 

En dat begrijp ik ook wel. Als je op vakantie bent, en even niet rijdt, staat je hoofd er ook niet na om te betalen.  Het is wel zo : dat de verzorging/ kosten van de paarden en pony`s evenal doorgaan. En om dan meteen een tikkie te sturen, vind ik ook zo vervelend als iemand op vakantie is. Nu is dat ook niet het eerste kwartaal , dat er laat betaald werd. Maar nu had ik echt een probleem.

Inmiddels is het gelukkig betaald...………...

Team middag

29 augustus is de eerste team middag . De achtergrond van een team middag is : dat kinderen het nog heel lastig vinden als ze uit de privélessen komen om dat zelf  het paard/pony op te zadelen.  Team middagen zijn bedoeld om , extra aandacht bv : pony uit de wei te halen, hoeven uitkrabben , algemene verzorging. Zelf op kunnen zadelen. Ik zal ook verloop van tijd ook diploma`s uitreiken als ze een onderdeel beheersen. Hebben ze de 5 diploma`s behaald ? Mogen ze doorstromen naar de groepslessen . ( behalve als je al groepslessen hebt gereden ). Vind je het leuk om in de teamlessen te blijven is dat natuurlijk helemaal goed. Niet alleen de verzorging komt aan bod, er wordt ook gereden. Maar veel gevarieerder, in het land rijden, buiten rit, springles , voltige . etc.  Team middag duurt ook 2 ½  uur. Wil je opgeven voor team middag , kan dat ! Ik heb al een globale indeling op de site ( tweede kopje )

14.00 tot 16.30 . In principe kost hetzelfde als een kwartaalkaart , alleen de eerste woensdag van ieder kwartaal gaat het niet door ! De les kan niet ingehaald worden.


Ps : ik merk ook als het kind om de pony heen ( in stal borstelen , land halen etc) , zelfverzekerder is, dat er op de pony/paard veel beter gaat. Als degene een hoef goed kan uitkrabben bijvoorbeeld. Dan lukt het ook veel beter in een groepsles controle te houden over de pony/paard. Als er aarzelend  wordt uitgekrabd, wordt er ook aarzelend gereden! De laatste rijd zag ik dat paarden en pony`s steeds slechter worden uitgekrabt, met alle gevolgen van dien. Als het blijft zitten, en er zitten steentjes in, kan het op den duur irriteren of zelfs gaan ontsteken, kijk maar naar Snowy. En ik begrijp ook dat het best spannend kan zijn om een "groot"beest  even zijn been op te tillen. Met de team lessen wil ik daar ook de tijd voor nemen. En kinderen goed daarin  begeleiden. 


Mini team- middag

 Dit start ik nieuw op , als je een meisje / jongen weet die dit leuk vindt , zeg het voort. Je hebt geen ervaring nodig bij deze miniteam middag !


Als ik genoeg animo en aanmeldingen hebt . Wil ik Mini-team middag organiseren op maandag . Dan komt de stap / veulentjes les van de zaterdag te vervallen .
Voor wie : alle kinderen tussen 5 & 8 jaar ( of overleg)
Wanneer : Elke maandag , behalve met feestdag en of vakantie . 
Hoe laat : van 16.00 tot 17.30
Kosten : 15,=  ( losse les 17,=)
Medio : Oktober ( met genoeg aanmeldingen ) 1 week voor het kwartaal, wordt er uitgerekend hoeveel "maandagen"het zijn. Krijg je voor het kwartaal begint een "tikkie " van de manege voor de betaling.
Wat gaan we doen / wat is de bedoeling ? 
Op een spelende wijze , met gediplomeerde begeleiding leren omgaan met dieren , vooral natuurlijk met pony`s.
Borstelen, knuffelen, op en afzadelen, leren hoe je er naast moet lopen, hoe dat je ze moet voeren en moet verzorgen, ponyrijden , knutselen, enz. iedere keer behandelen en doen we dus iets anders. Daarbij kunnen ze ook terloops diploma`s verdienen.
Ouders :  de eerste keer mag de ouders en of oma`s en opa`s er bij blijven ( drie kwartier). Daarna is het de bedoeling dat ouders er niet bij zijn. Om de zoveel tijd mag er wel gekeken worden bijv. show of iets dergelijks , wat ook vrijblijvend is.
Limonade is gratis, graag zelf een (afsluitbare ) beker meenemen.
Tevens gevraagd vrijwilligers, je hoeft niet perse verstand te hebben van pony`s.

Open dag Manege Zaterdag 22 september

Op deze zaterdag wil ik graag een open dag houden.  13.00 tot 16.00 . Ik heb een kopje gemaakt op de site. En ga ik een programma maken.

Workshop in de kantine , rondjes rijden met pony`s paarden voor de kinderen. Kantine open met lekkere tosti`s en friet etc. Als je zelf een idee hebt of je kan die middag mij komen helpen. Hoor ik het graag ! 


Eerst week van het kwartaal :

De eerste (volle) week van ieder kwartaal , gaan de groepslessen en teamlessen NIET door. Maandag 5 november tot en met vrijdag 9 november. Zaterdag gaan wel de groepslessen en alle andere lessen wel door, en mini- team middag. Er zullen wel privelessen zijn woensdag middag. 

De groepsles die niet door gaat, mag je natuurlijk verder in het kwartaal inhalen. Je mag hem ook in het kwartaal ervoor in halen.

 Pellet Kachel :

Op dit moment ben ik aan het uitzoeken of het rendabel is om een pellet kachel aan te schaffen. Ik wil hem dan op de cv aansluiten en op de vloerverwarming van de kantine. Hoop dan op duurzamere en continu warmte. Als iemand hier verstand van heeft, sta ik open voor tips en of suggesties.


Kantine / Knutsel middag :

Zoals je al eerder gelezen hebt, gaat de staples anders heten en verplaatst worden ndar de maandag.  Dan komt er tijd vrij van 13.15 tot 14.00 , in die tijd wilde ik de kantine / keuken open doen. Dat er dan frietjes , frikandellen , krokketen , Tosti`s en andere lekkere dingen worden verkocht. De bovenste plank van de toonbank ( linkse als je er voor staat) wil ik 1,= en 0,50 cent zakjes snoep leggen en chips. Dat is dan zelf bediening. Ligt er een spaarpot bij waar je het in kan doen. Wil je wat kopen , vraag het even aan degene die op dat moment kantine dienst heeft , en dat wordt op een bordje aangeduidt.

Let op : dit is voorlopig allèèn op de zaterdag. 

Ook wil ik de eerste zaterdag van de maand van ongeveer 13.00 tot ?? ( je mag ook later binnen vallen) knutsel middag(en) organiseren. De bedoeling is dat ik in het begin een doos neerzet met knutselspullen of mensen thuis hebben over, of willen het weggooien of wegdoen, mag je het altijd komen brengen. Iedereen mag dan knutslen, dus je hoeft hier niet perse te rijden om er aan mee te doen. Wat kost het ? Dat is nu net wat je zelf er voor overhebt of het waard vindt. Dan probeer ik een "potje"te krijgen . Dat bijvoorbeeld een ouder/ creabea type , 10 gipsen paardjes maakt , wat je op de manege kan verven etc. En dat ik die ouder de kostprijs voor het gips terug betaal. Met geen opgave systeem , heb je dan wel eens dat er iets op is.

Kleding

Er wordt weer aan mij gevraagd of er weer kleding besteld kan worden. Yes het kan weer. Op het info bord hangt een lijst , waar je weer kan bestellen. Ik zal ook even informeren hoeveel een shoftshel jasje kost. Als je meedoet aan de teammiddag op woensdag , kan je ook even op de lijst invullen wat voor maat je hebt. Doe je mee met de teammiddag minimaal een kwartaal krijg je van mij een manege t-shirt. 

Tenslotte ,

Als er nog vragen zijn , of er is iet niet duidelijk. Hoor ik het graag. Groetjes Agnes